Skip to main content

Уводни састанак поводом обележавања почетка ХЕЛП онлајн курса на даљину – „Образлагање судских одлука и људска права“ који је организован за X и XI генерацију почетне обуке Правосудне академије

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија je у сарадњи са Саветом Европе, дана 18. октобра 2022. године, у Београду у хотелу Зира, организовала за X и XI генерацију почетне обуке Правосудне академије, уводни састанак поводом почетка ХЕЛП онлајн курса на даљину „Образлагање судских одлука и људска права “.

Обука се реализује уз подршку пројекaта „ХЕЛП за Западни Балкан“ и „Јачање ефикасних правних средстава за спречавање кршења људских права у Србији“ који су део заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску 2019-2022“.
Тутор на овом онлајн ХЕЛП курсу „Образлагање судских одлука и људска права“ је Мајда Кршикапа - саветница за међународне односе у Уставном суду.

Уводном састанку присуствовали су полазници X и XI генерације почетне обуке Правосудне академије, којима је овај курс и намењен.

Уводно обраћање на састанку имали су Маја Прелић заменица директора Правосудне академије у Београду која је овом приликом истакла значај дугогодишње успешне сарадње Правосудне академије са Саветом Европе у организовању ХЕЛП курсева, који су саставни део Програма почетне обуке Правосудне академије.

О представљању ХЕЛП методологије и ХЕЛП платформе за учење на даљину полазнике је упознала Јасминка Перуничић Ален, пројектна координаторка пројекта "ХЕЛП за Западни Балкан".

Мајда Кршикапа је приликом онлајн укључења упознала полазнике X и XI генерације почетне обуке Правосудне академије са садржином курса и појаснила модуле кроз које ће учесници пролазити током курса.

Модератор на уводном састанку била је Маја Мићић Лазовић, пројектна координаторка у Канцеларији Савета Европе у Београду.

Учесници су упознати са тим да ће им на крају курса бити уручен сертификат о успешно савладаном курсу (“HELP Certificate”), односно сертификат о похађању предметног курса (“Certificate of Participation”), који заједнички издају Правосудна академија и Савет Европе.

О нама

Vision

Independent, impartial, professional, efficient and accountable judiciary.

Mission

Create the prerequisites for the development of professionalism in holders of judiciary office by establishing clear, measurable and objective criteria for the election and career advancement and their training and professional development, in line with core values and principles the judiciary system is founded on.

Goal

Develop and conduct training programmes for holders of judiciary offices and other staff in the judiciary system, aimed at acquiring new knowledge and its promotion, development of special abilities and skills, to contribute to strengthening of professional and accountable judiciary system.

Контакт