Skip to main content

Састанак са десетом генерацијом корисника почетне обуке

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 

 
Прва група полазника десете генерације корисника почетне обуке, на првом састанку у Правосудној академији, 09:00 сати - Извор: Правосудна академија
Полазницима десете генерације се овом приликом обратио директор Ненад Вујић , поздравивши их и пожелевши им пуно успеха у предстојећем раду , током усавршавања на Правосудној академији.

Потребно је истаћи, да су полазници, због актуелне ситуације са Корона вирусом, били подељени у две групе, како би, поштујући прописане мере безбедности, присуствовали свом првом радном састанку са директором Академије.  

Друга група полазника десете генерације корисника почетне обуке, на првом састанку у Правосудној академији, 12:00 сати - Извор: Правосудна академија

Подсећамо, првобитним одлукама Високог савета судства и Државног већа тужилаца, X генерацију требало је да упише укупно 35 полазника. Ипак, након завршеног пријемног испита, због изузетног квалитета кандидата који су конкурисали за упис X генерације, Правосудна академија је 15. новембра, 2019. године и званично затражила проширење листе, односно повећање укупног броја полазника. Тако, Одлуком Државног већа тужилаца о проширењу броја корисника почетне обуке - објављене 26. новембра, 2019. године, одређено је да се прими још 5 кандидата, а Одлуком Високог савета судства о проширењу броја корисника почетне обуке - објављене 02. децембра, 2019. године, одређено је да се прими још 10 кандидата.

Овим одлукама, број полазника X генерације Правосудне академије проширен на укупно 50 полазника, што је уједно и највећи број полазника до сада уписаних на Правосудну академију од њеног оснивања. 

Директор Вујић представио је укратко рад Академије и програм почетне обуке, указавши на најважније активности у њеној дугој историји, значајну улогу у систему правосуђа и стручном усавршавању усмереном на развој компетенција будућих носилаца правосудних фукнција, као и на планирани начин реализовања обуке.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт